štvrtok 5. marca 2015

Svet naopak?

Premýšľali ste už niekedy, aké by to bolo, keby bol svet naopak? Kúpali by sme sa v lese, vtáky by plávali v mori, ľudia by dokázali lietať, jahody by rástli na strome a jablká v zemi... Páčil by sa vám takýto svet?

Deti z 2.B za nad svetom NAOPAK zamysleli na hodine informatickej výchovy. Zaujíma vás, ako si tento svet predstavujú?
Alicka: Mačky ohrýzajú jablká .V krajine naopak mravce jedia ľudí. Ryby jedia banány. Ľudia sedia na hadoch. Ľudia namiesto n píšu b. Med je kyslý. Včely znášajú myši. Zajace majú nohy ako lyže.
Anetka: V krajine naopak môžu jablká rásť na škole a škola na strome. A mená vyslovujú naopak napríklad: Anetka - aktenA, Emka - akmE. Mačky békajú psi mékajú. Dinosaury múkajú a kravy hrajú na gitaru.
Martinka: Sme v krajine naopak. Na tráve rastú jablká a na strome jahody. Mačka líže kosť a pes sa hrá z niťou. Pes naháňa myš a mačka naháňa psa. Draci sa učia čítať, písať, počítať do sto. Pes sa učí bicyklovať. Hasič zakladá oheň.
Maťo a René: V krajine naopak psi mravčia, kačky havkajú, mačky vyrábajú lietadlá, psi majú autá, ľudia rastú na strome, ľudia vypadajú ako kocky, psi riadia lietadlá , ninja korytnačky existujú v záchode, krokodíly pracujú za policajtov.
Rebeka: V krajine naopak si líže mačka laby. V krajine zázrakov je pes, ktorý si naháňa chvost. V zemi nindžov sú nindža korytnačky.
Sonička: Sme v krajine naopak. V krajine naopak sa stala taká vec, že kone dávali oheň. A potom sa stalo, že mravce hovorili po slovensky. A ľudia hovorili ako mravce. A že nosorožce mali kožuch. A potom že ovce zas nemali kožuch. A ešte že mačky dávali med a včely pili mlieko. A potom že kačka pláva v pohári a žirafa pláva vo vajci.
Lívinka: Sme v krajine naopak. V krajine naopak je žiačka, ktorá ma nohy namiesto hlavy. V krajine naopak je drak, ktorý má sto hláv a húsenica tri nohy. V krajine naopak sa Tatry nevolajú Tatry, ale Piešťany a Piešťany Tatry. Kačka pláva v pohári. 
Miško: V krajine naopak rastú jablká na zemi. V krajine naopak snežienky rastú na strome. V krajine naopak sú stromy naopak. Ľudia sú vo vzduchu. Ľudia žijú v záchodoch.
Saška: V krajine naopak sú stromy dolu hlavou. Jablká rastú na kríkoch a hrušky sú modrej farby. Slivky rastú na jabloni. Pes pije mlieko a mačka je celá zelená. A kura znáša malé loptičky a kôň má nohy ako zajac. Ryba pláva vo vajci. Má striebornú hlavu. Ľudia sa učia chrliť oheň.
Vaneska: Sme v krajine naopak. V krajine naopak rastú kvety na vode a ryby plávajú na zemi. V krajine naopak sa mená vyslovujú naopak. V krajine naopak sa vyrábajú kvety vatou. V krajine naopak sú žirafy najmenšie zvieratá a myši najväčšie.
Betka: V krajine naopak môžu vtákopyskovia lietať. A kone jesť kosti. A mená vyslovujú naopak, napríklad: Alžbeta – atebžlA, Anetka – aktenA. Mačky békajú a psi mékajú.
Matej: V krajine naopak je strom, čo na ňom sú čučoriedky. V krajine naopak sa ľudia rodia na komíne. V krajine naopak je kocka človek. V krajine naopak mačky chodia do stromu. V krajine naopak chodia psi do školy.V krajine naopak sa ľudia správajú ako opice.V krajine naopak sú ľudia ako psi.
Karolínka: V krajine naopak sa ľudia správajú ako mačky a mačky ako ľudia. V krajine naopak majú slony dlhý krk a žirafy veľké uši. V krajine naopak si hady obúvajú topánky a ľudia hadov. V krajine naopak na stromoch rastie zelenina a v zemi rastie ovocie.

Chceli by ste žiť v takej krajine? Pre druhákov bolo dôležité, že sa zahrali so svojou fantáziou a popri tom - nenápadne - si precvičili písanie písmeniek pomocou klávesnice...




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára