utorok 17. marca 2015

Denník z lyžiarskeho výcviku

Pondelok 2.3.
Je tu deň D, dnes začína vytúžený lyžiarsky výcvik. Ovešaní ako vianočné stromčeky čakáme v daždi na autobus. A ten nechodí a nechodí. Konečne je tu! Nahádžeme lyže s kuframi do batožinového priestoru a rútime sa hlava-nehlava do autobusu. Všetci chceme sedieť úplne vzadu. Hurá! Podarilo sa!

Po hodine prichádzame do horského hotela. Čaká nás ďalší boj. Boj o najlepšiu izbu, ubytovanie. Obliekame sa do lyžiarskeho výstroja a šup na svah. Báli sme sa že tu nebude sneh, ale čakal nás presný opak. Bolo tu našťastie veľa snehu. Po rozdelení na skupiny začína lyžovačka. Počasie nám nepraje, prichádza veľká hmla, dážď a návrat do hotela.
A po večeri prvá očista. Teplá voda v sprche nie a nie tiecť a zrazu tresk! Padá omietka do sprchového kúta. Je to zvláštny pocit sprchovať sa s omietkou. Ale aj napriek tomu bol prvý deň super.
Utorok 3.3.
Nádherné počasie, výborná lyžovačka, osobné voľno na lyžovanie na červenej zjazdovke, kde bola pre niektorých nová skúsenosť – dvojkotva. Zopár nás popadlo, ale určite to bol zážitok.
Streda 4.3.
Opäť sneží, zlá viditeľnosť, všetci sa lyžujeme veľmi opatrne. Vtom bác! Hromadná havária. Jeden ujo lyžiar padá, Tomáš na neho a dievčatá na Tomáša. Našťastie si to odniesli iba okuliare – zlomili sa. Prichádza prvá svalovica, preto večer je celkom pokojný.
Štvrtok 5.3.
Od rána lyžovačka, trochu oddychu a príprava na večernú diskotéku. Na druhý deň odchádzame, tak sa musíme spolu zabaviť.
Najprv posledná večera v hoteli a potom hra – Vymení sa ten...Výborná zábava, padáme alebo šmýkame sa zo stoličiek, ale baví nás to dovtedy, kým sa neunavíme.
Začína diskotéka a – nič. Tancujú iba pani učiteľky. Žeby sme boli až takí unavení? Alebo nevieme tancovať? Musíme sa nad sebou zamyslieť.
Piatok 6.3.
A je tu, bohužiaľ, posledný deň, posledná lyžovačka, balenie. Väčšine sa nechce ísť domov, veď aj počasie sa umúdrilo. Posledné pohľady na svah, na hotel – a už je tu autobus. Ďalší lyžiarsky nás čaká až na strednej škole.
Takže, milí šiestaci, ak budú pani učiteľky organizovať lyžiarsky výcvik aj na budúci školský rok, neváhajte. Okrem pádov a rozbitých okuliarov zažijete veľa zábavy, nezabudnuteľných zážitkov, lyžovania, relaxu (a hlavne: oddýchnete si od školy.)
Pre školský časopis na lyžiarsky výcvik zaspomínali žiaci 7.D, spísala Veronika Karasová.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára