štvrtok 23. októbra 2014

Noc, ktorá začína predpoludním

Bol 26. september 2014 - pre niekoho piatok ako každý iný. Pre nás nie, pre nás to bol deň, keď začala noc ešte predpoludním. Vlastne nie noc, ale Noc s veľkým N. Dvadsiaty šiesty september bol totiž termínom medzinárodného podujatia, ktoré sa nazýva Noc výskumníkov a my - žiaci 5.D, 6.C, 6.E, 7.D a 8.D sme dostali príležitosť stať sa jeho účastníkmi.Boli sme prekvapení, ale Noc výskumníkov sa nekonala v noci, prebiehala po celý deň vo viacerých mestách. My sme sa vybrali do najbližšieho - do Žiliny. Keď nám pani učiteľka povedala, že pôjdeme do Auparku, niektorí sa potešili, že budú nákupy. Práve v tomto obchodnom centre totiž rozložili svoje stánky organizátori.
Chvíľu nám trvalo, kým sme sa zorientovali, ale potom sme sa už vrhli na to. Nevedeli sme, kam sa skôr rozbehnúť: Tam sa dá pozrieť cez mikroskop na rôzne druhy hmyzu! O kúsok ďalej vidím roboty z Lega. Aha, tu majú stavebnicu Merkúr, môžeme sa zapojiť do súťaže! (Nielen že sme sa zapojili, aj sme vyhrali a odniesli sme si kopu cien.)
To televízne štúdio je akési čudné, za stoličkami pre moderátorov je akási zelená plocha… Ale na obrazovke sa zobrazuje pozadie ako vo večerných správach. Mnohí z nás doteraz netušili, že to v spravodajskom štúdiu majú takto zariadené.
Pri ďalšom stánku majú termokameru, môžeme sa pozrieť, ako rôzne teploty majú jednotlivé časti ľudského tela. Roboty, heliport, modely vlakov, blesky… Naozaj sme nevedeli, kam sa skôr pozrieť. Mnohých zaujala aj virtuálna hra - poľovačka na umelé kačice. Tie tri hodiny, ktoré sme strávili v Auparku, zrazu boli akési krátke.
Máme za sebou super deň, výbornú akciu, z ktorej si odnášame veľa zážitkov a vedomostí. Už sa tešíme, čo nás čaká o rok.
















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára